Híreink

Műszaki innovációs díjat nyert a FuelSenseŸ-el az Allison Transmission

2014. június 19.

Amint arról korábban beszámoltunk a tűzoltó gépjárművekbe is automata sebességváltókat gyártó az Allison Transmission új megoldása a FuelSense az üzemanyag-takarékos műszaki megoldások 2014-ben Madridban elnyerte a “Műszaki Innovációért”-díjat. Az elismerést annak a terméknek ítélték oda, amely leginkább támogatja a hatékonyságot és fenntarthatóságot.


A Logística Profesional című spanyol műszaki magazin 2014. április 24-én szervezett Hatékonyság, Logisztika és Fenntarthatóság Konferenciájának részeként került sor a 2. Logisztikai Hatékonyság és Társadalmi Felelősségvállalás díjkiosztójára, ahol az Allison Transmission elnyerte a 2014. évi Díjat a Műszaki Innovációért.

Az Allison a díjat a FuelSense®-ért kapta, amely egy olyan modern, üzemanyag-hatékonyságot nyújtó elemekből álló csomag, mely a fejlett, 5. Generációs intelligens vezérlést és az automata sebességváltó felépítését összehangolva úgy maximalizálja azok előnyeit, hogy akár 20%-os üzemanyag-megtakarítás is elérhető. A FuelSense elemei automatikusan igazodnak a váltási módozatokhoz és a nyomatékhoz, s a leghatékonyabb váltóműködést érik el az adott terhelés, a terepviszonyok és az alkalmazási terület figyelembe vételével anélkül, hogy a flottáknak kompromisszumot kellene kötniük olyan, az Allisontól már jól megszokott tulajdonságok terén, mint a kiemelkedő teljesítmény, könnyű működtetés, megbízhatóság és az alacsonyabb karbantartási költségek.

 

A konferencia, mely a „Hogyan legyünk termelékenyebbek és környezetbarátabbak a technológia segítségével” alcímet kapta, az iparban dolgozó szakemberek találkozására is alkalmat adott, mely során a logisztikai szektoron belüli fenntarthatósági megoldásokat elemezhették. Eduardo Zapata az UNO (logisztikai és szállítmányozási szövetség) titkára és az Innovációs és Logisztikai Központ elnöke a konferencián megtartott előadásában az Allison hozzájárulását emelte ki a fenntartható városi logisztika terén.

Az Allison Transmission nevében az elismerést Trond Johansen, a vállalat spanyol marketing igazgatója vette át. Mint Johansen elmondta, különösen örül, mivel a FuelSense bemutatása csupán néhány héttel korábban történt meg Indianapolisban. „Szimulációk és az első összehasonlító tesztek nagyon pozitív eredményeket hoztak. Úgy gondoljuk, hogy a FuelSense-t Európában különösen szívesen fogadják majd a gyártók és a felhasználók, tekintettel a városban üzemelő flották állandó indulás-megállásos üzemi ciklusaira, és a gyorsítási csúcsokra. Ezekben az esetekben ugyanis jelentős üzemanyag megtakarítás érhető el. A FuelSense a hatékonyság fenntartása mellett a fogyasztás csökkentésével hozza előnyös helyzetbe a felhasználókat.” – mondta.

Légrádi Edit

Alarcón & Harris

E-mail: elegradi@alarconyharris.com

Vissza

Ezt a hírt eddig 2119 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek: